Taller Vertical ’14

Posteado por
17Feb

/ El Taller Vertical d’aquest any porta per títol “De la Ciutat al Camp (i Viceversa): Una Nova Porta Per a Tarragona” i vol a la vegada de ser una trobada de pluja d’idees ser una mirada crítica al desenvolupament urbà viscut fins ara amb el fi de poder crear un debat col∙lectiu de tota una escola davant d’un enunciat comú.

Ja fa uns quants anys que les lamentacions per la persistent CRISIS escanear0001(en lletres majúscules, i especialment greu en el sector de l’arquitectura i l’urbanisme), podrien haver donat pas a solucions i propostes innovadores que promoguessin noves maneres d’entendre i pensar la ciutat.
El camp de Tarragona es presenta àvid de noves propostes que reconeguin la seva naturalesa complexa, més aviat desgavellada, i que millorin una identitat constantment en construcció.

L’àmbit escollit compren l’avinguda Andorra en el tram delimitat entre i l’autovia del Mediterrani i l’avinguda Catalunya, en el sentit Nord‐Sud, i l’hospital Joan XXIII i els sector dels Quatre Garrofers, en el Est‐Oest. Aquesta zona es troba actualment urbanitzada amb un eixample que dibuixa carrers i una avinguda, i que algunes excepcions en forma de bloc d’habitatge es mostren com un dubte construït que sembla demana no haver existit.

Els accessos a la ciutat suposen la primera impressió urbana dels nous visitants i la darrera imatge dels que ja han descobert la ciutat. L’avinguda Andorra és físicament i conceptualment, la connexió de la ciutat amb a la resta del camp de Tarragona a través de la seva transformació en la nacional N‐240. A pesar de la seva importància la seva única configuració l’estableix el circuit viari i la urbanització del flanc est encara molt lluny de mostrar‐se consolidat volumètricament.

+més

Archivado en:

Comentar

Tu dirección e-mail no se publicará.

Iniciar sesión