Projectes Mediterranis

projectes mediterranis
“El territori on vivim, on treballem, on projectem és el Mediterrani.

Des de l’Escola d’Arquitectura de La Salle hem intentat sempre formar part activa, com a arquitectes, de la nostra realitat propera; entenent la professió com un servei a la nostra societat per a construir un entorn coherent i sostenible amb el nostre territori. Amb aquesta vocació va néixer fa uns anys el grup d’Investigació d’Arquitectura Mediterrània IAM.
Els valors constructius i urbanístics es troben a la tradició arquitectònica popular, i s’incorporen a l’arquitectura moderna per a ser utilitzats com a tipus, no només en l’entorn en el que s’originen, si no en latituds i cultures dispars.
Es tracta de recuperar aquests sistemes específics formals, constructius i d’implantació per, a través d’una valoració tècnica i crítica, proposar actuacions a problemàtiques contemporànies com són, entre d’altres, l’ocupació del territori o l’eficiència energètica en els edificis.

La intenció és que el treball del grup vagi més enllà de la investigació acadèmica i involucri els alumnes dels darrers cursos de la carrera per a fer-los partícips d’una idea pròpia i raonada d’entendre el nostre treball com a arquitectes al territori mediterrani. En aquest sentit, els hem proposat projectes i exercicis en emplaçaments i amb temàtiques pròpies del territori, que serveixin per a portar a la pràctica els raonaments que es desenvolupen dins el grup d’investigació. El resultat ha estat, com no podia ser d’una altra manera, una visió de l’arquitectura contemporània mediterrània amb certs valors comuns com són la lectura acurada del lloc, el domini de l’escala de les propostes, el valor del material i la construcció i la resposta formal als condicionants climàtics.
Aquest llibre recull una selecció dels treballs dels alumnes de Projectes de quart i cinquè, de Planejament urbà de cinquè i alguns dels Projectes Finals de Grau presentats durant el curs acadèmic 2014-2015. Amb aquest recull volem encetar una sèrie de publicacions anuals que presentin la feina que desenvolupen els nostres alumnes vinculada als objectius del grup IAM.”
Robert Terradas Muntañola
Director de l’Escola d’Arquitectura La Salle
i Investigador principal del Grup IAM

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.