exercici 1. Detalls constructius

Posteado por
01Mar

Aquesta sèrie de dibuixos pretén endinsar l’alumne en el coneixement dels diferents materials constructius, a través d’un recorregut per diferents edificis importants de l’arquitectura moderna de Barcelona.

Els dibuixos que es realitzen són bàsicament croquis de planta, alçat i secció, a llapis i a mà alçada, i en ells s’especifica cada un dels materials amb l’ajuda de llegendes i detalls.

No es tracta només de reflexar el seu aspecte exterior (textures, ombres, transparències…) sino sobretot d’entendre i transmetre la seva disciplina constructiva pròpia (forma, mida, aparells i juntes, …)

En les classes teòriques que transcorren en paral.lel als exercicis es fa un recorregut per alguns edificis d’arquitectes importants en els que aquests materials han estat utilitzats d’una manera exemplar. Són obres mestres de Mies van der Rohe i Le Corbusier, de Louis Kahn, Jorn Utzon o Alvaro Siza, entre d’altres, en les que cada un dels materials expressa al màxim les seves possibiltats plàstiques i constructives.

Archivado en:

Comentar

Tu dirección e-mail no se publicará.

Iniciar sesión