DEBAT

Posteado por
25Mar

Ahir dinant amb els professors de l’escola on faig les pràctiques, vaig tenir l’oportunitat d’estar present en un debat entre professors …

Mentre els sentia pensava: “Tant de bo els companys del màster també puguessin estar aquí escoltant”.

Temes que es van tractar:

 1. Impartir matèries en una llengua diferent de la llengua materna?.  Els no partidaris diuen que ser professor no solament significa transmetre continguts, sinó una estructura mental de la llengua, una forma de pensar … i que per a impartir tecnologia, matemàtiques, etc. en anglès, ho hauria de fer una persona que la seva llengua materna fos l’anglès.
 2. S’haurien de retallar continguts. Més val fer bé 3 unitats, que 6 de pressa i corrent.
 3. Era molt més fàcil impartir classes fa 15 anys … Ara s’han de preparar moltes més activitats.
 4. La càrrega de feina dels professors s’ha incrementat, però el sou no ho ha fet en la mateixa proporció.
 5. Es pot innovar a una matèria com les matemàtiques?

Ja ho sabeu … si voleu debatre algun dels temes ho podeu fer introduint comentaris !!

Animeu-vos !!!

Laura Puig

7 comentarios sobre DEBAT

 1. En relació als punts d’aquest debat, les meves opinions són:

  Punt 1. Estic a favor d’impartir classes en una segona llengua que no sigui la materna sempre i quan es tingui un gran domini d’questa segona llengua.

  Punt 2. Estic a favor de retallar continguts.

  Punt 3. Estic d’acord en què ésser professor avui en dia requereix molta més feina que abans.

  Punt 4. No sé si el sou s’ha incrementat en la mateixa proporció que la feina o no … Si els professors així ho manifesten, així deu ser … però no puc opinar gaire perquè no he tingut mai una nòmina de professora de secundària …

  Punt 5. Crec que sí es pot innovar a una matèria com les matemàtiques … i sinó preguntem-li a en Jose Antonio Montero.

  Laura Puig

 2. Dani Clemente 09/04/2010 a las 12:54

  Jo també donaré la meva opinió:

  Punt 1: Aquest punt no entenc si es refereix al cas de Catalunya per el català. En aquest cas, ja es barallen els polítics per nosaltres, depenem d’ells i ells ho triaran, no crec que poguem opinar, ja s’encarregarant d’ utilitzar l’idioma com a eïna política. En el cas dels nou vinguts, està clar que contra abans aprenguin l’idioma del lloc d’arribada serà millor per ja que es preferible que aprenguin l’idioma abans que qualsevol altre contingut.
  Punt 2: Totalment d’acord, hi ha temes que no aporten.
  Punt 3: Correcte
  Punt 4: Es discutible, depen de l’escola, si és pública o concertada. Les hores que es treballen es diferent, i per tant, l’esforç que cal fer, també ho és.
  Punt 5: Si i no. Jo en ensenyant matemàtiques sempre intento explicar que vol dir, i perquè serveix. Inclús intento demostrar que tot està lligat. No els hi interesa, volen saber la solució i no que vol dir. Van a per la nota.

 3. En relació al punt 1 no em referia no em referia al cas de Catalunya i el català. Em referia al fet de donar matèries en anglès, en francès …

  Laura Puig

 4. Dani Clemente 12/04/2010 a las 14:47

  En aquest cas, torno a opinar, en el meu centre on faig pràctiques, li donen molta èmfasi als idiomes i fuciona. Tots han de triar estudiar entre francés o alemany a més de fer anglès.També, fan intercanvis amb altres instituts com a França i Itàlia i fan certes classes en anglès com laboratoris de certes matèries. Quan m’ho explicaven em sorprenia però aquest és un cas que funciona.

 5. eEGPWc rkayqscvytgn, [url=http://dijtoexxpnxd.com/]dijtoexxpnxd[/url], [link=http://rdhmnmzccoda.com/]rdhmnmzccoda[/link], http://cqccsrjxsoqr.com/

 6. Albert Segura 17/04/2010 a las 19:22

  Laura! Massa temes oberts per comentar-los tots!
  Em centro en el de les llengües estrangeres. sí, una llengua és una estructura mental, una manera d’ordenar el pensament.Tots els centres tindrien que impartir assignatures en altres llengües i integrar-les. Però és inviable que ho facin professors nadius fora de l’ensenyament privat. Que ho fem no nadius no és el més desitjable, però serà sempre millor a que no es faci. A mi, el que ells diuen em sona una mica a excusa per no fer-ho… és un sobreesforç per als nens i per a nosaltres!

 7. Laura aquests professors deuen ser la generació del pleistoceno. Es veritat que ara t’ho has de currar i has d’adaptar els continguts de les assignatures cada any, i això suposa molta feina però es la teva tasca com a docent, no?

Comentar

Tu dirección e-mail no se publicará.

Iniciar sesión