Realitat augmentada i educació

Posteado por
10Abr

La realitat augmentada (RA) és el terme per a definir una visió directa o indirecta d’un entorn físic en el món real, els elements del qual es combinen amb elements virtuals per a la creació d’una realitat mixta a temps real.

Consisteix en un conjunt de dispositius que afegeixen informació virtual a la informació física ja existent. Aquesta és la principal diferència amb la realitat virtual ja que no substitueix la realitat física, sinó que afegeix un entorn fictici (per exemple, dades informàtiques) al món real. Amb l’ajuda de la tecnologia (per exemple, afegint la visió per ordinador i el reconeixement d’objectes) la informació del món real que envolta l’usuari es converteix en interactiva i manipulable. La informació digital sobre l’entorn i els objectes pot ser superposada al món real.

A l’actualitat és una tecnologia molt lligada al món de l’oci, tots els que tenim fills sabem que podem fer lluites de Invizimals en realitat augmentada. També s’utilitza aquesta tecnologia en el marketing i darrerament hi ha experiències en el món de la cultura; quadres als museus, monuments artístics,…

INVIZIMALS_1

Aquest és un camp que veig que té moltes possibilitats en educació però que encara no estan desenvolupades.  Amb aquesta tecnologia es pot ampliar els continguts dels recursos físics existents actualment como son els llibres  de text.

Aquests són alguns exemples interessants desenvolupats en altres països

 

 

Existeixen algunes plataformes com per exemple  Aurasma que tenen referencies en el mon de l’educació .

http://www.kleinspiration.com/2013/05/using-augmented-reality-via-aurasma-in.html

Comentar

Tu dirección e-mail no se publicará.

Iniciar sesión