Scratch+Crickets

Posteado por
13Abr

 

 

Introduir la programació a les escoles s’ha de fer des de ben petits. Això és com l’anglès, quan abans es comenci millor. Els nens són com esponges per els nous coneixements. I una molt bona eina per iniciar-se en el món de la programació és l’Scratch. Una eina que combina els coneixements bàsics de la programació amb el joc i l’estimulació i motivació del alumne.

Una altra eina per estimular la creativitat associada a un projecte del MIT Media Lab  és Crickets. Els Crickets són petits dispositius programables que poden fer que certs objectes girin, s’encenguin i toquin música. A un Cricket se li poden connectar llums, sensors i motors i es senzill escriure programes informàtics per governar les seves accions. Els Crickets són veritables ordinadors que nenes i nens poden fer servir per crear escultures musicals, ninots que ballen, objectes interactius i d’altres invents artístics, tot aprenent en el procés creatiu importants idees de l’àmbit matemàtic, de les ciències i de l’enginyeria.

Degudament promocionada i suportada, la parella Scratch-Crickets podria donar lloc a una reconceptualització de l’aproximació escolar i lúdica a les TIC, estimuladora de la creativitat, de la col·laboració i aprenentatge.

Us deixo un link de pràctiques amb Cricket.

 

 

http://video.mit.edu/watch/lego-with-brains-building-masterpieces-with-crickets-3145/

 

Archivado en:

Comentar

Tu dirección e-mail no se publicará.

Iniciar sesión