Innovació i creativitat a les aules

Posteado por
30Abr

 

Com ja sabem, el sistema educatiu actual inhibeix la creativitat i la innovació dels nostres alumnes. Últimament s’està produint una revolució educativa en el que s’introdueixen noves metodologies per a aplicar a les classes i es creen nous projectes educatius però que en molts casos no s’acaben realitzant a causa del fet que no es té un full de ruta ben definit o no es tenen els mecanismes adients per a crear aquests projectes o millores en l’educació.

Una bona manera d’ajudar als equips docents a aconseguir aquests objectius i a més a més aconseguir que els nostres alumnes aprenguin mecanismes per ser creatius és aplicar el mètode de la idea machine (Brainstore ) creat per Markus Mettler.

Un procés tancat en el qual mitjançant una comunitat creativa i diferents fases es poden crear idees industrialment per millorar qualsevol tipus de producte, servei, procés, etc.

Mitjançant els “ innovation trainings” que BrainStore realitza al llarg del món, a un dels quals vaig tenir l’oportunitat de poder participar a l’abril del 2014, assessora a tot tipus d’ organitzacions, com ara Nacions Unides, National Academy Museum & School, BMW, GreenPeace, BASF , Kraft, comunitats de metges, revistes, ràdios, escoles, etc., en els següents aspectes:

  • Com millorar la cultura de la innovació dins d’una organització
  • Com preparar el treball de la innovació: the good briefing
  • Com compondre les comunitats creatives
  • Com motivar les persones per innovar
  • Com utilitzar la idea machine
  • Com crear fulls de ruta

Aquest és el cas d’una escola de Lleida en el que es van realitzar unes jornades d’innovació en les quals l’equip docent del centre va aprendre tots aquests aspectes per a crear projectes educatius i a l’hora van utilitzar la idea machine amb els seus alumnes en un cas real i pràctic en el qual l’objectiu final era pintar de manera artística un mur amb les idees de tots els alumnes de la classe.

Per a més informació podeu descarregar el programa d’un innovation training o podeu accedir a les pàgines webs de les seus de Suïssa i Lleida:

Brainstore Switzerland

Brainstore Spain (Lleida)

Archivado en:

Comentar

Tu dirección e-mail no se publicará.

Iniciar sesión