Nou sistema operatiu de Google

Posteado por
20Jul

Google es prepara per a competir seriosament amb Microsoft en el camp dels sistemes operatius. Primer va ser el navegador Chrome. Ara està treballant en el seu propi sistema operatiu per a PC. El Chrome OS està pensat per a fer funcionar el PC pensant en Internet i també amb el seu navegador Chrome. Segons es prediu, Internet serà el lloc on en un futur proper s’ubicaran totes les eines i dades necessàries per a treballar, jugar o comunicar-se.

El nou sistema, el Chrome OS, està pensat per a instal·lar-se en ordinadors portàtils de low cost (els netbooks), les vendes dels quals s’han multiplicat mentre les dels PCs tradicionals s’han desplomat per la crisi. Però, a més, Chrome OS tindrà un gran avantatge competitiu vers Microsoft: el sistema serà gratuït i de codi obert.

Google ja ha desenvolupat un sistema operatiu de codi obert anomenat Android , que es fa servir en telèfons mòbils. Alguns fabricants ja el fan servir també en terminals portàtils, tot i que no és l’opció que recomana Google. Segons es comenta es podran tenir les primeres versions del sistema operatiu per mitjans del 2010.

Archivado en:

Un comentario sobre Nou sistema operatiu de Google

  1. Algú sap quan sortirá aquet nou sistema operatiu, peroque l’Android si que el coneixem, pero aquet chrome so, deu de ser una passada. Quan surt aquet?

Iniciar sesión