Segueix-nos a:

Blogs

Institut Internacional d'Innovació, IT Management i Emprenedoria. Serveis sobre models de negoci, ecosistemes i transformació digital.

25 març 2014 | Publicat per Innova Institute

“La innovació "per se" no costa més i per tant s’ha d’aplicar, i amb més raó en temps de crisis”

Seguim la sèrie d’entrevistes sobre els reptes de gestionar la innovació en les organitzacions, aquesta setmana tenim l’oportunitat de conèixer de primera mà l’opinió de l’Albert Sitjà, Director de IPR & Corporate Development al Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya CTTC (www.cttc.es).

1. Perquè és important seguir invertint en innovació tot i que es digui que estem en una època de crisis i contenció econòmica?

La recent publicació del índex europeu d´innovació (http://ec.europa.eu/enterprise/policies/innovation/files/ius-2013_en.pdf)  i del índex mundial de innovació (http://ec.europa.eu/enterprise/policies/innovation/files/ius-2013_en.pdf) ens situa un altre vegada més en una posició de gran preocupació per el nostre futur com a país, sense afavorir la innovació no serem capaços de recuperar l’espai perdut respecte als altres. La innovació "per se" no costa més i per tant s’ha d’aplicar i amb més raó en temps de crisis, en temps de bonança es pot gaudir dels resultats d´haver fet el treball ben fet abans.

2. Quins avantatges poden obtenir les organitzacions que adopten filosofia de treball basada en la innovació continuada?

Las organitzacions obtenen uns avantatges directes sobre la motivació del personal (la millor força de treball, el recurs més car) i per tant es tradueix directament en una millora del eficiència i eficàcia tan necessàries en les organitzacions per millorar la productivitat.

3. Com poden les organitzacions extreure valor, capitalitzar, els seus esforços innovadors? Quines alternatives hi ha?

Sens dubte el valor de les innovacions sempre que es pugui s’ha de fomentar que es tradueixi en uns drets de propietat industrial ja siguin patents, models de utilitat o marques segons el més apropiat en cada cas, i això mateix fa que els desenvolupaments de productes i soluciones innovadores ja estiguin orientats a un mercat global facilitant per tant la internacionalització, sens dubte una,  sinó la principal,  gran avantatge de la innovació.

CTTC-AlbertSitja

4. Com es poden superar els reptes que planteja innovar en una organització? Quin paper hi juga la formació en gestió de la innovació?

Mitjançant la formació al personal i la introducció de sistemes de treball dirigits segons el que expressen les normes de gestió del innovació, segons les recents normes publicades per la UE la UNE-CEN/TS 16555-1 EX que esta inspirada amb la UNE 166002:2006 que esta en procés d’adaptació a la normativa europea per convertir-la en la UNE 166002:2014. A més, serà en breu publicada al BOE i en el futur esdevindrà la Norma internacional ISO de innovació de aplicació mundial (actualment hi està treballant el grup ISO  TC 279).

Sens dubte per les organitzacions és una gran oportunitat per avançar en la innovació mitjançant l’acreditació segons les normatives esmentades anteriorment.

Agraïm al Sr. Albert Sitjà la seva participació en aquest cicle de converses en relació a la innovació, i us animem a conèixer més sobre el curs que posem en marxa aquest maig a La Salle Barcelona en col·laboració amb AMETIC: “Evaluación y Valorización de Iniciativas de Innovación”.

Share

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.
7 + 13 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.