Segueix-nos a:

Blogs

Descobreix totes les novetats al voltant del món dels sistemes operatius, software i les últimes tecnologies i tendències cloud. 

14 desembre 2009 | Publicat per Redacció Sistemes Operatius

Jolicloud

Després de l'anunci de la pre-beta de Jolicloud el passat més de novembre, finalment ja podem descarregar la versió beta de la seva pàgina oficial: http://www.jolicloud.com/

Jolicloud és una distribució Linux basada en Debian optimitzada per funcionar en els cada cop més utilitzats netbooks i destinada principalment a treballar "on the cloud".jolicloud_desktopD'aquesta manera, aquest sistema ens permet guardar molt fàcilment còpies de seguretat dels nostres arxius a Internet, per tal de poder-los compartir amb diverses persones, poder-los obrir des de qualsevol altre ordinador, o simplement, per no ocupar espai en el nostre disc dur local (recordem que alguns dels primers netbooks tenien entre 4 i 8 GB de disc). El punt fort d'aquest sistema operatiu, a diferència del seu competidor més directe (Google Chrome OS) és que mentre el sistema operatiu de Google només ens permet treballar si tenim una connexió d'Internet, Jolicloud ens permet treballar tant en local com online, així com instal·lar les nostres aplicacions, cosa que en Chrome OS no podem fer, ja que està basat en el navegador amb el mateix nom i, per tant, només es poden utilitzar aplicacions web. Per contra, ja no disposarem de la velocitat que té Chrome OS a l'hora d'encendre la nostra màquina, ja que com Chrome OS funciona totalment online, quan encenem el nostre ordinador, l'única cosa que fa es connectar-se amb el servidor de Google, raó per la qual no és necessita gaire temps. Tenint en compte l'estat actual de les línies d'Internet actuals, la seva seguretat, i les cobertures de les línies d'Internet 3G, HSDPA... creieu convenient el canvi cap al treball totalment online?

Raul Vidal

Share