Segueix-nos a:

Blogs

Descobreix totes les novetats al voltant del món dels sistemes operatius, software i les últimes tecnologies i tendències cloud. 

20 gener 2011 | Publicat per Redacció Sistemes Operatius

Netbooks als núvols

Entenem per sistema operatiu Web, o “als núvols”, com aquell SO que permet accedir a serveis computacionals a través d’Internet, realitzant crides a serveis a través de la xarxa.

Aquest nou concepte de sistema opertiu, obre un gran ventall de possibilitats, en el camp de les connexions remotes, i, sobretot, en els notebooks i micro ordinadors personals, on el seu principal desavantatge és, degut a les seves reduïdes dimensions, l’utilització d’un hardware potent. Aquests micro ordinadors, es veurien beneficiats d’aquesta forma d’operatiu a dos nivells. En primer lloc, el sistema operatiu que haurien d’albergar seria mínim, doncs només haurien de tindre els components software bàsics per a poder connectar amb l’operatiu, i es reduiría bona part del volum de memòria ocupat per un SO tradicional. L’altre avantatge que tindrien és, que degut al seu hardware reduït, podrien solicitar que serveis més complexos, que requereixin més potència de maquinari, es poguessin realitzar remotament, en màquines preparades per a fer-ho, i que el netbook fos, solament, l’interfície entre el procés i l’usuari, i no l’encarregat de realitzar la tasca. Actualment, hi ha una sèrie de SO disponibles que es basen en aquest funcionament, tot i que, el punt feble que presenten, és la capacitat de memòria d’emmagatzematge online . Un dels altres punts crítics és la necessitat d’una bona connexió a Internet per a poder utilitzar plenament el SO, característica que, actualment, no totes les ciutats del planeta compleixen... Tot i així, Empreses com Microsoft, estan treballanat en les seves versions de SO “als núvols”, i tot apunta a que, en el terreny dels processadors més petits, aquesta ha de ser la línia de futur a seguir.

Share

Comentaris

Estem assistint a una nova era.
Ja no necessitem discos durs, ara la informació està en l'aire, el nostre mòbil, el nostre cotxe, el nostre Pc, tot està connectat.
Però ... Qui més pot accedir a aquesta iformacion? El perill està en l'aire

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.
11 + 1 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.